Příběhy starého Izraele - Petiška, Eduard (Martin Petiška, 2013)
Ve čtrnácti příbězích starého Izraele předkládá autor, Eduard Petiška, starozákonní židovský výklad dějin izraelského národa. Je zachycen od stvoření světa Jahvem (židovskou podobou Hospodina) přes vyvedení Izraelitů z Egypta a stavbu Jeruzalému až po babylonské zajetí Židů.