Dylan se dal na elektriku! : Newport, Seeger, Dylan a noc, která rozdělila šedesátá léta minulého století - Wald, Elijah, 1959- (Volvox Globator, 2021)
Monografie věnovaná uměleckému vývoji amerického hudebníka a básníka Boba Dylana v 60. letech 20. stol. se soustředí zejm. na okolnosti a důsledky jeho kontroverzního vystoupení na hudebním festivalu Newport Folk Festival v roce 1965. Publikace amerického kytaristy a hudebního publicisty E. Walda vyšla k padesátému výročí jedné ze zásadních událostí v dějinách folkové hudby, která znamenala přelom dosavadního vývoje konzervativního hudebního proudu. Bob Dylan vystoupil 25. července 1965 na newportském folkovém festivalu s elektrickou kytarou místo obvyklého akustického nástroje. Přítomné publikum šokoval a vyvolal značně rozporuplné reakce. Autor knihy se v té souvislosti detailně věnuje vztahům Boba Dylana k blues, rocku nebo tvorbě P. Seegera a analyzuje i polické a historické kontexty hudebního života v 60. letech. V závěru výběrová bibliografie a personální rejstřík.