Kapesní průvodce inteligentního cizozemce v zemích Koruny české - Zbránek, Miloš (E-knihy jedou, 2021)
Kapesní průvodce podává informace imaginárnímu cizinci při návštěvě Česka. S lehkou nadsázkou jej provází českou historií, vysvětluje události, které formovaly domorodou „národní povahu“, seznamuje s nejvýznamnějšími osobnostmi domorodého národa a dává cizinci poučení, jak se správně k domorodcům chovat, aby jeho pobyt proběhl co nejlépe. Skrze imaginárního cizince pak poskytuje v zábavné formě informaci o vlastních dějinách i domorodcům, kteří, poznamenáni školskou výukou, dějepis jinak nenávidí.