Na motorce kolem světa - Lavický, Vojtěch, 1986- (Jota, 2021)
Autor vypráví o svých cestách na motorce, kdy projel v páru celý svět. Kromě popisu cesty zprostředkovává zážitky a dobrodružství, pocity a cestovní patálie, reálie a kuturní zajímavosti z navštívených destinací, setkání s mnoha lidmi. Od pouští Íránu, přes velehory střední Asie až do země vycházejícího slunce. Přes oceán do nejjižnějšího města světa, kolem solných plání, inckých památek a zasněžených vrcholků And až do zemí kávy, kakaa a rumu. Dva partneři na cestách, dvě motorky. Nové zážitky, přátelé a poznání sama sebe. Nakladatelská anotace. Kráceno.