Zrádcové Říma - Scarrow, Simon, 1962- (BB/art, 2021)
Již osmnáctý svazek rozsáhlé historické ságy z Římské říše sleduje další dramatické osudy dvou legionářů, tribuna Catona a centuriona Macrona. Píše se rok 56 n. l. Generál Corbulo shromáždil pro válku s Parthií vojsko o síle dvaceti tisíc mužů. Druhá pretoriánská kohorta pod velením veteránů tribuna Catona a centuriona Macrona je připravena k boji. Ovšem pomocné oddíly připravené nejsou. Římané se nemohou nejméně do zimy vydat na pochod, protože by je čekala porážka. Generál se rozhodne pro úskok. Vyšle k parthskému králi poselstvo vedené Catonem, který má dojednat mírovou smlouvu. Podmínky jsou ovšem pro Parthy nepřijatelné a skutečným účelem mise je králi po jistou dobu zabránit, aby se svým vojskem zaútočil na generálovy oddíly. Jenže legionářům jako by přestala bohyně Fortuna přát. Cato se brzy na vlastní kůži přesvědčí, že nebezpečnějším nepřítelem než parthský král je jeden člen jeho vlastního poselstva. A Macro musí obstát v situaci, která bude obrovskou zkouškou jeho odvahy a vojenského umu. Nakladatelská anotace. Kráceno.