Štvanice - Foley, Lucy, 1986- (Vendeta, 2021)
Parta třicátníků přijíždí v zimě na osamělou loveckou usedlost, kde dojde k vraždě. Krimithriller anglické autorky. Skupina bývalých spolužáků z Oxfordu, nyní třicátníků, se každý rok od ukončení studia setkává o vánočních prázdninách, aby přivítali nový rok. Tentokrát zvolili idylické odlehlé sídlo na Skotské vysočině. Na místo dorazí krátce předtím, než dům odřízne od okolního světa dlouho nevídaná sněhová vichřice. O dva dny později, na Nový rok, je jeden z přátel nalezen mrtvý. Výlet přitom začal nevinně: obdivováním okolní přírody, popíjením šampaňského a vzpomínáním na studentská léta. Ale po deseti letech se tíha dlouho potlačovaných výčitek a vzájemných obvinění stává natolik neúnosnou, že ji nepřebije ani nostalgie. Uprostřed silvestrovského veselí se pouto, které přátele drželo tolik let pohromadě, znenadání přetrhne. Jeden z nich přijde o život. A někdo z přeživších je pachatelem. Nakladatelská anotace. Kráceno.