Pošťák - Brin, David, 1950- (Fobos, 2021)
Pozoruhodný sci-fi román, v němž se falešný pošťák stává nadějí pro počátek obnovy civilizace, zničené jadernou válkou. Dvacet let po skončení jaderné války panuje na Zemi nukleární zima. Civilizace se postupně hroutí. V tomto bezútěšném světě přežívá i Gordon Krantz. Coby člen milice se snaží v Minnesotě ochránit zbytky měst, která padají za oběť řádění samozvané armádě bojovníků. Jednoho mrazivého dne je Gordon okraden a aby přežil, schová se do opuštěné poštovní dodávky. Zde narazí na mrtvolu pošťáka a aby neumrzl, oblékne si jeho uniformu. Záhy poté přichází s cílem najít živobytí do městečka Pine View a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. V prostředí, kdy se lidé po mnoha letech chaosu zoufale snaží věřit v něco většího, se uniforma pošťáka stává symbolem zašlé slávy moderní společnosti. Gordon organizuje obnovení poštovní služby a aniž by to zpočátku tušil, začne postupně šířit novou naději na obnovu civilizace. Nakladatelská anotace. Kráceno.