Zapovězená královna. - Johnson, Julie, 1991- (Baronet, 2021)
Úvodní kniha romantické série Zapovězená královna uvádí na scénu mladou nespoutanou šlechtičnu, která byla osudem náhle katapultována do nejvyššího postavení. Jako nemanželská dcera vévody žila Emilia Lancasterová dvacet let jako běžný občan, přestože jí v žilách kolovala modrá krev. Ovšem když celá královská rodina tragicky zahyne při smrtícím útoku, následnická linie prudce změní směr. Se svým nemocným otcem ustanoveným králem a bez právoplatného dědice je Emilia nucena vystoupit ze stínu a začít se smiřovat s osudem, po kterém nikdy netoužila. Chtějí, aby se chovala jako hodná holčička. Chtějí, aby si na hlavu narazila blyštivou korunu a držela jazyk za zuby. Brzy je čeká zklamání. Nakladatelská anotace.