Vraždy s odstupem - Mužíková, Michaela, 1976- (Původní česká detektivka, 2021)
Detektivka české autorky vypráví o případu vraždy zdravotní sestry v jihočeském městečku. Mladý lékař Marek Dostál přijíždí do malebného města na Vysočině, aby zde zahájil svou praxi. Hned první den jeho nové kariéry nezačne dobře, jeho zdravotní sestra, kterou zdědil po svém předchůdci, nepřijde do práce a nebere ani telefon. Jeho nejhorší obavy se záhy naplní, když najde ženu mrtvou. Případu se ujímá tým majora Krčila z jihlavského oddělení vražd. Marek, nadšený konzument klasických detektivních příběhů, nehodlá zůstat stranou a v rámci svých skromných možností se snaží s pátráním pomoci. Zanedlouho však dojde k další vraždě... Nakladatelská anotace.