Toulavé kočky z Homsu - Nour, Eva (Fleet, 2021)
Románově zpracovaný příběh syrského chlapce a později mladého muže, jeho rodiny, přátel a kamarádů, plný bolesti z utrpení, ztráty blízkých lidí a nucené emigrace kvůli občanské válce. Příběh švédské novinářky, píšící pod pseudonymem kvůli ochraně rodiny jeho hlavního protagonisty, je založený na skutečných událostech. Sámí vyrůstá v Homsu v Sýrii a na dětství má šťastné vzpomínky, které kontrastují s hrůzami režimu Bašára Asada a občanské války, která začala v roce 2011.