Rok v českém lese - Klejdus, Julius, 1953- (CPress, 2021)
Kniha o vzniku a významu lesů, ale také o rozmanitých organismech, které v těchto ekosystémech pobývají a žijí. Text, který je určen pro starší děti i dospělé, je doplněn 600 unikátními fotografiemi, díky nimž nahlédnete v průběhu čtyř ročních období do tajuplných dějů pod zemí, ale i na zemi nebo v korunách stromů. Nakladatelská anotace. Kráceno.