Mozartovy slzy - Schneider, Johann (Splendidum družstvo, 2021)
Wolfgang Amadeus Mozart – geniální hudebník, který nás neudivuje jen svou tvorbou, ale také svým nezřízeným životem. Čtivou formou tato kniha mapuje Mozartův život rok po roku od narození do jeho smrti. Autor při svém psaní vycházel především z jeho soukromé korespondence, kde se zpočátku projevoval jako uličník, záletník a sprosťák … později jako zoufalý muž prosící o finanční výpomoc, přestože si svou hudbou vydělal slušné peníze.  Nevyhnul se autor ani otázce, zda skutečně mohl Salieri nebo někdo jiný mít podíl na jeho smrti ... dovíte se další zajímavé pikantnosti, o kterých se mnoho nemluví.