Křižánek - Jakubec, Jaroslav (E-knihy jedou, 2021)
Mladý písař Jakub prožívá jedno dobrodružství za druhým. Jeho pán ho pověřuje těžkými úkoly. Musí vyšetřit smrt děvečky na statku jeho otce, která se zabila pádem z vysoké skály v jeho lomu. Stoletá porodní bába a léčitelka věštila, že za její smrtí stojí někdo vysoce postavený. Odhalí Jakub viníka? Děj se odehrává na začátku 18. století na kosteckém panství.