Dům polámaných andělů - Urrea, Luis Alberto, 1955- (Vyšehrad, 2021)
S humorem vyprávěný příběh mexicko-americké rodiny de la Cruzových dává nahlédnout do života na hranici dvou identit. Velký Anděl má velkou rodinu i velký nádor. Krátce před narozeninami mu zemřela matka, a tak se rozhodne uspořádat opulentní rodinnou víkendovou sešlost - v sobotu budou smutnit na pohřbu matky, v neděli se zas veselit na narozeninové oslavě, Andělově poslední. Jak jinak se patřičně rozloučit se svými blízkými než pěkně, jak jsou zvyklí, po mexicko-americku. Nakladatelská anotace.