Etika pro dnešní svět - Bstan-'dzin-rgya-mtsho, dalajlama XIV., 1935- (Vyšehrad, 2021)
Tibetský duchovní vůdce v knize analyzuje téma sekulární etiky z různých úhlů pohledu - například ve spojitosti s náboženstvím, globálními problémy a dějinami, lidskými hodnotami, emocemi, soucítěním či tréninkem mysli.