Liberalismus : krize, prameny, přísliby - Traub, James, 1954- (Prostor, 2021)
Autor v knize hledá odpovědi na to, proč začíná být politický liberalismus v mnoha zemích světa na svém ústupu, a to i skrze historickou sondáž. James Traub se ve své knize s těmito otázkami vyrovnává návratem k počátkům liberalismu v období po americké a Francouzské revoluci a v dílech myslitelů, jako byli John Stuart Mill či Isaiah Berlin. Nakladatelská anotace. Kráceno.