Nesejdeš z cesty - Čechová, Dagmar Digma, 1975- (MOBA, 2021)
Román české autorky o ženě, která v mládí navštívila kartářku a věštbě podřídila celý svůj život, aby nakonec začala pochybovat o tom, zda skutečně žila tak, jak si přála. Vanda si připadá jako dostatečně pragmatická žena a kartářku navštíví bez větších očekávání. Nic z toho, co uslyší, ji přece nemůže ovlivnit. Jenže přesvědčivý a dramatický výklad jí převrátí život naruby. Obavy z prorokovaných bolestivých ztrát mění sebevědomou ženu v ochromenou loutku. Pilíře jejího světa se začínají hroutit jako domeček z karet. Dá se to zastavit a lze změnit trasu svého osudu? Nakladatelská anotace. Kráceno.