Inspektor s velkým mozkem - Niedl, František, 1949- (MOBA, 2021)
Třetí detektivní román českého autora o výstředním newyorském inspektorovi Prévitovi. Inspektor Timothy Prévit je ve své podstatě stále stejný. Možná vychází z myšlenky, že co je dobré, nemá se měnit, ale spíš je mu to jedno. A pokud se chce změnit někdo jiný, nechť tak učiní a jeho nechá laskavě na pokoji. Také z těchto důvodů je nadále neoblíbený v práci a žije odloučen od své rodiny se svým milovaným dobrmanem Britem a papouškem Esmeraldou. Jenže z klidného pobývání ho vyruší vyšetřování dvojnásobné vraždy. A aby toho nebylo málo, přidá se k tomuto případu ještě jeden únos. Nyní je na Prévitovi, aby našel ten správný konec zamotaného klubka. Jenže Prévit už toho má dost... Nakladatelská anotace.