Akord a jiskry : povídky - Patřičný, Martin, 1955- (Euromedia Group, 2021)
Výbor nových, ale také již publikovaných či přepracovaných povídek známého výtvarníka-dřevaře a spisovatele. Martin Patřičný je výtvarník, který dělá krásné věci ze dřeva. Dřevo má rád a vypráví o něm v knihách i v televizním pořadu o Kusu dřeva ze stromu. Kromě toho je ale také autorem mnoha fejetonů a povídek. Do výboru Akord a jiskry jsme kromě těch nových zařadili i povídky starší, které autor zredigoval a zčásti přepracoval. Texty odrážejí jeho zkušenosti, sny a představy, zpracovávají neobvyklé příběhy, mnohdy provokují, což je autorovým záměrem, a samozřejmě v nich převažují vztahy mezi lidmi, láska, erotika a také humor. Knihu doplňují Patřičné „dřevěné obrazy“. Nakladatelská anotace. Kráceno.