Probuzení - Filip, Ludvík (E-knihy hned, 2021)
Fiktivní příběh party kamarádů, která nám na pozadí skutečných míst a za použití reálných i smyšlených informací a dat vypráví o světě a životě, který kolem nich proudí a proudil. Pohledem aktérů nám ukazuje svět i pohledem zpátky do minulosti. Co se tedy nyní děje, tedy jako současný stav nebo jako pohled zpátky do minulosti, která ještě nenastala, a dá-li Bůh, snad zcela nenastane. Jednotlivé osoby přispívají k hodnocení vnějšího světa kritickým pohledem, ale také chválou úspěchů.Děj románu je možnou fikcí, vizí, výhledem nebo prognózou, kterou autor nezpochybňuje jiná fakta, jež mohou vést k jakémukoli výkladu a jiné budoucnosti, než jak jsou v románu uvedena. Nebo se jedná o cokoli jiného. Čtenář jistě uvážlivě zhodnotí uvedené fikce, fakta, data nebo pohledy, a sám si vytvoří svůj vlastní pohled. Není možné se tedy jakýmkoli způsobem spoléhat na možný výhled nebo průběh uvedených dějů, protože se jedná jen o smyšlený (ale přesto možný) vývoj, který posoudí jen budoucí hodnotitelé. Autor si také neklade za cíl určovat posloupnosti ani vzájemné souvislosti. Možná, kdo ví, mohou být časové a dějové souvislosti jiné, nebo se vůbec nestaly nebo nestanou. Může dojít k probuzení?