Diabolský ostrov - Beuglet, Nicolas (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2021)
Nikdy ste ani na okamih nezapochybovali, že viete všetko o človeku, ktorého poznáte celý život? Inšpektorka osloskej polície Sarah Geringënová na to nemala dôvod, kým nezačala vyšetrovať okolnosti šokujúcej smrti svojho dovtedy nenápadného otca. Telo Andrého Vassiliho našli v jeho pracovni posypané bielym práškom, so zmrzačenými končekmi prstov a s tajomným kľúčom v žalúdku. Bude to kľúč k vyriešeniu celého prípadu? Sarah sa po prepustení z väzenia, kam sa dostala po poslednom prípade, okamžite vydáva po stopách, ktoré jej zanechal vrah. Namiesto odpovedí však nachádza iba nové otázky o skutočnej minulosti blízkeho človeka, ktorý nikdy neprejavil lásku k svojej rodine. Sarah pri odhaľovaní jeho temného tajomstva netuší, že okrem kariéry policajtky je od začiatku v stávke aj jej vlastný život. Autor bestsellerov Výkrik a Komplot opäť vystavuje svoju hlavnú hrdinku neľútostnej skúške. Prichádza s ďalším napínavým príbehom, ktorý bravúrne spája skutočné historické udalosti s najnovšími vedeckými poznatkami.