Falešná společnice - Stainforth, Alexander, 1982- (Čas, 2021)
Milostný román z 19. století, v němž se mladá žena vzbouří proti společenským konvencím a dělá vše pro to, aby unikla sňatku. Julie Walkerová není jako ostatní dívky. Vdát se? Připravit se o nezávislost a stát se domácí puťkou? Ani náhodou! Odmítla už osm nápadníků... a devátý jí rozhodně nebude překážkou! Když markýza Knightová začne hledat novou společnici, kterou by dohodila svému synovi Brandonovi jako vhodnou nevěstu, Julie vymyslí plán: vymění si role s komornou a bude zpovzdálí ovlivňovat vývoj situace, aby zůstala svobodná a zbavila se dalšího namyšleného hejska. Její záměry jsou však vzápětí odhaleny, a Julie se ocitá v moci intrikánky, na kterou jsou všechny hry a lsti krátké. A ke všemu se objeví i samolibý Brandon Knight! Nesnáší ho a snaží se mu zprotivit, aby ji nevyhledával. Jenomže proti markýziným mocným tahům nemá nikdo šanci. A už vůbec ne, když jde o lásku... Nakladatelská anotace.