10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou : z Kolumbie do Ekvádoru, skrz Peru až na hranice Bolívie - Rendl, Jan, 1991- (Pangea, 2021)
Téměř třicetiletý prodavač a příležitostný cestovatel se rozhodne pěšky přejít Jižní Ameriku. Vzdoruje jazykové bariéře, drogám v kolumbijských ulicích a všudypřítomné chudobě. Vydává se do nitra kontinentu, aby poznal nový svět i sám sebe.