Zvířátka a loupežníci - Wenig, Adolf (Artis, 2021)
Tato kniha přináší příhody zvířátek, která z domova odešla do světa, a loupežníků, kteří zůstávali v lesní chalupě. Také jsou tu příběhy, které si vypravovala zvířátka:• O HLOUPÉ ŽENĚ• PROČ PES NA KOČKU VRČÍ A PROČ KOČKA MYŠI HUBÍ• KTERAK KOČKA A MYŠ SPOLEČNĚ HOSPODAŘILY• O LÍNÉM MARTINOVI A JEHO ŽENĚ MARKYTĚ Dále pak příběhy, které si loupežníci povídali• O SEDLÁKOVI, O ZLODĚJÍCH A O CHYTRÉM CHALUPNÍKOVI• KTERAK POUSTEVNÍKA O KOZU OŠIDILI• KTERAK VE ZLAMANÉ LHOTĚ PYTLAČILI • O TOM, KTERÝ DĚLAL ZKOUŠKU NA ZLODĚJE