Z Čech až na konec světa - Jirásek, Alois (Artis, 2021)
Poutavé vyprávění Václava Šaška z Mezihoří o jeho putování se skupinou člechtice Lva z Rožmitálu po Evropě a jejich dobrodružstvích. Děj vyprávění začíná v druhé polovině 15. století za vlády Jiřího z Poděbrad a provede čtenáře Evropou té doby.