Zlatý skarabeus - Allan Poe, Edgar Alan (Artis, 2021)
Nalezený záhadný zlatý skarabeus poskytne podnět k pátrání po ukrytém pirátském pokladu, k jeho nalezení je potřeba rozluštit tajnou šifru. Dobrodružná povídka amerického spisovatele a literárního teoretika Edgara Alana Poea z roku 1843. Dochází v ní k řadě zdánlivě nevysvětlitelných náhod hraničících až s magií, pro které se ovšem najdlogické a racionální vysvětlení.