Londýnské podsvětí kontra Scotland Yard - Wallace, Edgar (Artis, 2021)
Klasická dobrodružná detektivka z Londýna třicátých let dvacátého století od mistra tohoto žánru. Originální název je Kate and ten, v češtině Katuška a 10. Dramatický souboj mezi mladou Katuškou - mozkem elity londýnského podsvětí a inteligentním komisařem Scotland Yardu Michaelem připomíná rozehranou šachovou partii.