Ony - Helle, Helle, 1965- (Paseka, 2021)
Minimalistický román, zasazený do Dánska na konci minulého století, vypráví příběh vztahu dcery a její matky. "Ona" je šestnáctiletá dívka, která žije se svou matkou v malém dánském městě. Právě nastoupila do prvního ročníku gymnázia. Stejně jako její vrstevníci, i ona se každý den potýká s mnoha problémy: první nešťastná zamilování, nepodařené večírky, krize identity. Na pozadí příběhu jejího dospívání se ale odehrává ještě další příběh - příběh o nemoci a lásce a pokusech vyrovnat se s tragédií, která se pozvolna vkrádá do každodenního života.