Salát má pochyby - Wagnerová, Magdalena, 1960- (Albatros, 2021)
Snové fantastické vyprávění plné neuvěřitelných příhod a setkání o cestě do zapovězeného Smrdákova. Julie je holka dobrodružná, a tak se vydává na cestu za svojí tetou do Smrdákova, kam prý jezdí jen lidé padlí na hlavu. Není proto divu, že dívce na její cestě dělají společnost prazvláštní bytosti - bývalý vlak jménem Pahroun, luční zvonek Jaromil Modrovlas, který chtěl být odjakživa umělcem, a věčně pochybovačný (a taky dávno snědený) salát. A když se k tomu přidá parta veselých veverek, nějaká ta tatranka a staré natahovací hodinky, je u toho i velký kopec srandy. Nakladatelská anotace.