Český stát a náboženství v obdobích krize 1547-1620 a 1948-1989 - Ryneš, Václav, 1939- (Epocha, 2021)
Kniha pojednává o dvou obdobích českých a československých dějin - nejprve se věnuje vývoji v zemích České koruny v 16. a 17. století a poté soustřeďuje pozornost na existenční zápas československého katolicismu ve druhé polovině 20. století.