Lékařem mezi pouští a minami - Höschlová, Kristina, 1979- (CPress, 2021)
Kniha je o odvaze žít. Kristina Höschlová v ní podává neuvěřitelná svědectví z válečných zón v Afghánistánu, Kurdistánu a Jemenu, kde pracovala jako lékař-anesteziolog. Lékařka popisuje skutečné příběhy místních lidí, své zážitky i svět emočních kontrastů, v němž se krutost mísí se srdečností, krvelačnost se štědrostí a beznaděj s vnitřní radostí. Vyprávění z humanitárních misí obohacují reflexe, jež nepřímo odrážejí podobu současného měnícího se světa. Nakladatelská anotace.