Dračí útesy - Janů, Daniel (Splendidum družstvo, 2021)
Epizoda XI. „Uvažujeme-li o způsobu provedení tohoto trestného činu, můžeme se domnívat, že se to bude opakovat!“ Byla slova detektiva inspektora Bjora Svendura, když uviděl na fotce mrtvolu ženy, která má na břiše vyřezaný znak runy.„S tímto podivným rituálem jsem se ještě nikdy nesetkal,“ dodal se zamyšleným výrazem ve tváři. V tuto chvíli ještě netušil, že se jedná o případ, ve kterém bude odhalen sériový vrah. Začali mu říkat Skuggi – Stín. Bude spolupracovat s dánskou policejní dvojicí kapitánem Kjelssonem a seržantkou Romstromovou. Jejich cesty se protnou na Faerských ostrovech, které jsou plné tajemných příběhů a zapomenutých míst.