Seznam zapomenutých dětí - Madle, Patrik (Pointa, 2021)
Mysteriózně laděná detektivka českého autora. Jak objasní vyšetřování shodu jmen a dat narození u dětí ztracených za světové války a těch, které na stejném místě žijí o sto let později? V zapadlé obci naleznou dělníci při opravách kostela zrezivělou skříňku. Je v ní seznam několika jmen s různými daty. Na obecním úřadě zjistí asistentka Lila, že se jedná o seznam dětí, které v obci skutečně žijí. Data souhlasí s jejich daty narození, jen jsou posunuty o sto let zpět. U každého jména je i druhé datum, které se začíná jevit jako datum možného úmrtí. První dítě skutečně umírá. Lila a policista Martins začínají s pátráním. Nakladatelská anotace.