Dodo : cesty do neznáma - Vrána Klener, 1985- (Pointa, 2021)
Celostránkově ilustrovaná moderní bajka o samotě, odlišnosti a strachu z neznáma, ale také o přátelství, svobodě a naději. Ústřední postavou obrázkového příběhu je malý Dodo (ve světě téměř vyhynulý pták známý také pod názvem Blboun nejapný). Když se vyklube z vajíčka, zažívá kolem sebe jen samý strach a nevraživost ostatních, protože je jiný. Ale je také dost možné, že ostatní jsou tak odtažití, protože i oni mají strach z neznámého a odlišného. Filozofické zamyšlení pro rodiče s dětmi nad neuchopitelnými pojmy, se kterými se ale setkáváme v životě denně.