Problémy so ženami - Fleming, Jacky (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2021)
Táto brilantne rafinovaná knižka plná zábavných karikatúr odhaľuje niektoré z pomýlených mužských teórií o ženách. Charles Darwin veril, že ženy pre menší mozog nedokážu nič dôležité, John Ruskin bol presvedčený, že ženy majú skvelý talent na chválenie mužov. Názory týchto „géniov“ ovplyvňovali osudy žien a tie boli nútené zotrvať v „domácom kruhu“. Našli sa však medzi nimi aj také, ktoré sa vzopreli konvenciám. Akú úlohu v dejinách žien zohrali korzety, plávacie úbory a krinolíny a prečo sa nadané ženy tak ťažko dostávajú do učebných osnov dejepisu? Aj o tom sa dozviete v tejto knižke.