Chobotnice - Świst, Paulina, 1986- (Red, 2021)
Pokračování kriminálně-erotické série polské autorky, ve kterém se Orel a Olka zapletou ještě hlouběji do spiknutí, jehož chapadla sahají dále, než se zdálo. Policista z ústřední vyšetřovací kanceláře Michał Grosicki jede na služební misi do Horního Slezska. Do zločinecké organizace se mu podaří proniknout natolik dobře, že jej nechá zatknout tamní prokurátor Zimnicki. Ale to je teprve začátek nového obřího spiknutí, do něhož jsou zapojení i nám dobře známí hrdinové z prvního dílu - Orel a Olka. Vše nasvědčuje tomu, že příběh finančních podvodů zdaleka neskončil útěkem z Polska... Nakladatelská anotace. Kráceno.