Dívej se, jak padám - Kallentoft, Mons, 1968- (Host, 2021)
Detektivní thriller známého švédského autora, v němž vrcholy dějového trojúhelníku tvoří především nezvěstná dcera, zoufalý otec a odhalování špíny nablýskaného prázdninového ráje. Stockholm, 2015: Emme, jediná dcera Tima a Rebecky Blanckových, odlétá na Mallorku na svoji první dovolenou bez rodičů. A už se nikdy nevrátí. Palma, 2018: španělská policie uzavírá případ Emmina zmizení jako nevyřešený, ale zdrcený otec se s tím odmítá smířit. Bývalého policistu už v rodném Švédsku nic nedrží, protože jeho manželství ztrátu milované dcery neuneslo. Přestěhuje se tedy na osudnou Mallorku a začne se živit jako soukromý detektiv. Když dostane za úkol prošetřit pravděpodobnou nevěru, je nečekaně zatažen do světa korupce, kuplířství, drog a mocenských her. Podobnost případu s dceřiným zmizením Tima vybičuje ke zběsilému pátrání. V temných uličkách jinak luxusního ostrova nasazuje vlastní život, aby nalezl pravdu a to jediné, co jeho životu dává smysl -- Emme. Nakladatelská anotace. Kráceno.