Olympia - Kutscher, Volker, 1962- (MOBA, 2021)
Detektivní román s komisařem Gereonem Rathem nás tentokrát zavede do Berlína roku 1936, kdy se konaly letní olympijské hry. Atmosféru ale naruší podezřelé úmrtí a další smrt na sebe nedá dlouho čekat. Berlín, léto 1936. Uprostřed všeobecného olympijského nadšení musí Gereon Rath v utajení vyšetřovat vraždu v olympijské vesnici. Vládci Německa se obávají, že hry sabotují komunisté. O tom má Rath své pochybnosti a odvádí svou práci spíše apaticky, zvlášť když má své vlastní problémy: je hostitelem amerických turistů a jeho manželka Charly na protest odešla z domu. Poté v olympijské vesnici narazí na kolegu s komunistickou minulostí, který se také zdržoval na místě činu. Zatímco je podezřelý vystaven brutálním výslechům SS, dojde ke druhé vraždě. Rath horečnatě pátrá, aby zabránil další smrti, přičemž netuší, že již byl vynesen i jeho vlastní rozsudek smrti. Nakladatelská anotace.