Nebezpečná zvědavost - Granger, Ann, 1939- (Viktoriánská detektivka, 2021)
Román z volné série Viktoriánská detektivka má některé prvky gotického románu a vypráví o případu zmizelého dítěte. Píše se rok 1864 a Lizzie Martinová odjíždí z Londýna na pobřeží jižní Anglie, aby se stala společnicí Lucy Cravenové, dospívající dívky, která žije v ústraní se svými tetami a nedávno přišla o malou dcerku. Na cestě se Lizzie setkává s doktorem Lefebrem, jenž má namířeno stejným směrem. Záhy vyjde najevo, že Lefebre je psychiatr najatý příbuznými mladé Lucy, jehož úkolem je zjistit, zda není šílená. Lucy totiž nevěří, že její dcerka zemřela, naopak je přesvědčená o tom, že jí bylo dítě ukradeno. Situace se komplikuje. Lizzie slýchá v noci venku hlasy, objeví se statkář, jehož vystupování připadá Lucy nezvykle povědomé, a i když se ukáže, že je mladá žena poněkud náladová, blázen rozhodně není. Napětí vrcholí, když je na zahradě nalezen ubodaný muž. Lizzie nezbývá než požádat o pomoc svého milého, inspektora Benjamina Rosse... Nakladatelská anotace. Kráceno.