Prázdnota. - Hamilton, Peter F., 1960- (Planeta9, 2021)
Sci-fi román je úvodní knihou space opery o rozpínající se Prázdnotě, jež se stává hrozbou celému vesmíru. Píše se rok 3589, patnáct set let po ničivé válce lidského Společenství proti brutální mimozemské civilizaci Dokonalých. Společenství válku o přežití vybojovalo, nyní se však objevilo ještě větší nebezpečí. Hrozba existenci celého vesmíru leží v srdci galaxie. Je to Prázdnota sama. Existuje milióny let, neustále se rozpíná všemi směry a požírá vše, co mu stoji v cestě - planety, hvězdy, galaxie. Původ Prázdnoty je neznámý, stejně jako její tvůrce a účel. Ani Raielové, nejstarší a technologicky nejvyspělejší rasa v galaxii, nedokázali odhalit tajemství Prázdnoty. Jediným spojením s Prázdnotou jsou Sny. Sny, kolem kterých povstal náboženský kult, který chce do jejího nitra vypravit Pouť. Nikdo neví, zda Pouť přinese záchranu nebo zkázu. Může však expanzi katastrofálně zrychlit a proto vyprovokuje i reakci mimozemských sousedů. Společenství směřuje k další krizi. Nakladatelská anotace.