Fotograf ztracených - Scott, Caroline (Domino, 2021)
Po skončení 1. světové války zůstalo mnoho vojáků nezvěstných a jejich blízcí netušili, jaký byl jejich osud. Jedním z takto ztracených je i Francis, jehož žena věří, že by mohl být stále naživu, a vydá se jej hledat. Tři roky po konci první světové války dostane Edie Blytheová obálku s fotografií manžela Francise. Ten se pohřešuje od podzimu 1917, kdy měl padnout v bitvě. V obálce není žádný dopis ani zpáteční adresa. Francis na fotografii vypadá starší, než když ho Edie viděla naposledy, a má na sobě civilní oblečení. Napadne ji, že fotografii možná poslal on sám, a vydá se hledat pravdu. Francisův bratr Harry, který se z války vrátil, se teď živí jako fotograf. Pro zarmoucené rodiny fotí hroby padlých vojáků. Harry nevěří, že Francis přežil. Vždyť přece viděl, jak ho střelili do hrudi. I přesto však bratra na svých cestách hledá. Edie a Harry se léta neviděli, ale jejich pátrání je znovu svede dohromady. Jak odkrývají pravdu - společně i každý zvlášť -, pronásleduje je nejen minulost, ale i výčitky svědomí a to, co cítí - vůči Francisovi i vůči sobě navzájem. Nakladatelská anotace. Kráceno.