Opuštěný muflonek - Olivová, Jana (Nové příběhy se šťastným koncem, 2021)
Toník je na prázdninách u strýčka, se kterým najdou opuštěné mláďátko muflona a pokusí se ho zachránit. Prázdniny jsou v plném proudu, ale Toník se celou dobu neodtrhnul od knížek. Rodiče se rozhodnou, že takhle to dál nejde, a povolají na pomoc strýčka Matěje. Vyhlášený dobrodruh ví, jak zaujmout, a naplánuje pro Tondu honbu za pokladem. Kdyby jen tušili, že největší poklad, který najdou, bude opuštěné mládě muflona. Nakladatelská anotace. Kráceno.