Čáp Čenda : pohádky od Kuňkavého rybníka - Šiborová, Zdeňka (Fragment, 2021)
Pohádkové vyprávění o líném čápovi, kterého čeká spousta rodičovských starostí. Je tu jaro a Čáp Čenda se vrátil na hnízdo u Kuňkavého rybníka. Čápice Cecilka se těší na čapí miminka, Čenda by však jenom lenošil a chytal lelky. Kdo ale opraví hnízdo a nachytá potravu? V rybníku se na miminka připravují i žabky Lena a Apolena. Každá si chce pro svá vajíčka vybrat to nejbezpečnější místo. Nehrozí malým žabičkám v blízkosti čapího hnízda nebezpečí? Nakladatelská anotace. Kráceno.