Síla viru : kronika jedné epidemie, jednoho epidemiologa a milionů hodných i zlých mikrobů - Riebauerová, Martina, 1967- (Vyšehrad, 2021)
Rozhovor novinářky s hlavním epidemiologem IKEM Petrem Smejkalem pojednává o velkých epidemiích dějin i chování lidí během nich. A vzhledem k době vzniku se stal také kronikou koronavirové epidemie tak, jak ji oba aktéři denně prožívali.