Vzpomínky na Sýrii : od arabského socialismu k Islámskému státu - Belica, Miroslav, 1952- (Epocha, 2021)
Práce zachycuje politické dějiny Sýrie od dvacátého století do nedávné současnosti v kontextu s vývojem mezinárodní politiky.