Já, člověk - Stehlíková, Olga, 1977- (Albatros, 2021)
Malá encyklopedie lidí nejrůznějších povolání a v rozmanitých sociálních postaveních, jež pomůže dětem ocenit ostatní nebo i najít sebe sama. Co dělá člověka člověkem: Dvě ruce a dvě nohy? Chytrá hlava, šikovné ruce? Nebo jde hlavně o to, co ho baví a naplňuje? Když budete lidem naslouchat, sami vám rádi řeknou, co je podle nich nejdůležitější. A protože to má každý trochu jinak, nakonec uvidíte, že charaktery a povolání lidí jsou stejně pestré jako svět, ve kterém žijeme. Tak se na něj pojďte podívat novýma očima, uvidíte ho v barvách, které jste dosud možná ani neznali. Nakladatelská anotace.