Zapomenutá smrt - Češka, Stanislav, 1955- (Původní česká detektivka, 2021)
Detektivka ze série s vyšetřovatelem Berkou, jemuž opět jeden nečekaný případ zabrání v odchodu od policie. Tentokrát je to nález mrtvoly na staveništi. Standa Berka je po úspěšném vyřešení posledního případu už téměř definitivně rozhodnutý podruhé odejít od policie. Jenže novolískovečtí sousedé Berkových přátel, šéfa mordparty plukovníka Motla a jeho manželky soudní lékařky Kateřiny, začínají v proluce po před lety zbořeném rodinném domě stavět dům nový. A při úpravách terénu nacházejí v napůl zasypaném sklepě původního stavení mrtvolu. Plukovník Motl žádá svého přítele, aby s odchodem od policie ještě počkal a ujal se pátrání... Nakladatelská anotace.