Letenka do neznáma, aneb, Rozhovory přes oceán - Kroc, Vladimír, 1966- (Prostor, 2021)
Vysokoškolská profesorka Eliška Krausová-Chaves popisuje v rozhovorech své pohnuté životní osudy; roku 1968 se jejím novým domovem stala Kolumbie.