Jídlo pro radost : proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme - Ferrarová, Eva, 1953- (Edika, 2021)
Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru. V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici. Nakladatelská anotace.