Kniha přívlače - Fikar, Václav, 1973- (Mladá fronta, 2021)
Mezinárodně známý odborník, publicista a autor mnoha knih s rybářskou tematikou, na základě dlouholetých zkušeností fundovaně popisuje principy, postupy a pomůcky k lovu dravých ryb přívlačí. Podrobně se zabývá umělými nástrahami či výběrem odpovídajícího prutu a vlasce. Pozornost věnuje i popisu vod a vlivu počasí na lov. V hlavní části představuje portréty jednotlivých predátorů - okouna, candáta, bolena, jelce, sumce a štiky, i techniky a nástrahy, jež povedou k jejich úspěšnému lovu. Nakladatelská anotace. Kráceno.